Naar de inhoudNaar de navigatie
Opleiding - Volwassenen

Patissier

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • type
    Deeltijd
  • duur
    1 jaar

Ben jij al werkzaam als banketbakker en wil je de top bereiken? Met de deeltijdopleiding Patissier word je nóg beter in jouw vakgebied!

Omdat het een combinatie is van werken en leren, kun je de praktijkopdrachten meteen toepassen in je werk. Je krijgt masterclasses van leermeesters uit de top van het vakgebied. Ook heb je de mogelijkheid om zelf leermeester te worden. Met dit diploma kun je onder meer aan de slag in de banketbakkersbranche en hotels met een eigen patisserie.

Wil je meer weten over deze opleiding? Klik dan hieronder op 'Lees meer'.

Deel deze pagina

Jouw taken en verantwoordelijkheden

  • Bijzonder banket, ijs en chocolade maken
  • Werken met de nieuwste technieken en gereedschappen
  • Showstukken maken
  • Suikertrekken (suikerkunst)
  • Lesgeven (dit kun je kiezen als aanvulling op je lespakket)

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Met deze opleiding zet je een mooie stap in je carrière.
  • Je leert het beroep van echte vakmensen en professionals.
  • Je behaalt in 1 jaar al een mbo niveau 4-diploma!
  • Door de combinatie van leren en werken boek je snel resultaat.
  • Met het onderdeel praktijkopleider leiden we je op tot leermeester.
Banketbakker plaatst kers op kersentaart in keuken
Close-up van een hand die met precisie oranje details aanbrengt op een vlinder chocoladestuk met behulp van een spuitzakje.
Banketbakker spuit deeg uit spuitzak op bakplaat
Met oog voor detail worden verfijnde patisseriegebakjes afgewerkt

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Volwassenen
Koken (Flex-opleiding)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • type
    Deeltijd
  • duur
    2-3 jaar
Opleiding - Volwassenen
Meewerkend Horeca Ondernemer (21+)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • type
    Deeltijd
  • duur
    1-3 jaar
Opleiding - Volwassenen
Plant-based Chef
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • type
    Deeltijd
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Volwassenen
Sterklas
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • type
    Deeltijd
  • duur
    2 jaar

Aanmelden

Heb je hulp nodig bij het aanmelden of zit de opleiding die je wilt volgen vol? We helpen je graag verder! Neem contact op met het informatiecentrum.
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    aug. 2025
  • Duur
    1 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Patissier, 25797