Naar de inhoudNaar de navigatie
Bakker plaatst een tray met verse broodjes in de oven
Opleiding - Jongeren

Zelfstandig Werkend Bakker

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    3
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    3 jaar

Als zelfstandig werkend bakker weet jij als geen ander hoe je bakkerijproducten moet maken. De recepten en ingrediënten van de heerlijkste taarten, koekjes en broodproducten zijn altijd verschillend. Dat maakt jouw werk creatief en boeiend.

Het begint met hygiëne. Dus jij werkt netjes en schoon. Ook teamwork is belangrijk, het goed kunnen samenwerken met je collega’s. En je bent flexibel en blijft cool, ook onder druk.

Naast het bakken regel je de inkopen en plan je de dag. Kortom: ambachtelijk werken, plannen en creativiteit, in een baan vol afwisseling en plezier!

Meer weten over deze opleiding? Klik op ‘Lees meer’.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Donderdag 16 oktober
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Dinsdag 25 november
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Zaterdag 31 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur

Wat leer je?

  • De lekkerste brood- en banketproducten maken
  • Nieuwe bakkerijproducten bedenken en uitwerken
  • Hygiënisch werken
  • Werken met alle ingrediënten, gereedschappen en machines uit een bakkerij

Waar kun je gaan werken?

  • Ambachtelijke bakkerij
  • (Hotel)patisserie
  • Chocolaterie

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Je leert alle kneepjes van het bakkersvak en leert de mooiste dingen maken.
  • Kies uit werken en leren (BBL) of school en stage(s) (BOL).
  • Je leert het beroep van vakmensen en professionals.
  • Begeleiding nodig tijdens je opleiding? We helpen je!
  • Met je waardevolle mbo-diploma heb je straks goede baankansen.

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Allround Hospitality Medewerker
Toerisme & Hospitality
  • niveau
    3
  • leerweg
    BOL
  • duur
    2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Allround Hospitality Medewerker on the Job
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    3
  • leerweg
    BOL
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Jongeren
Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    3
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Jongeren
Guest Experience
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    3
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Zelfstandig Werkend Kok
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    3
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2-3 jaar

Aanmelden

omschrijving
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    3
  • Leerweg
    BOL
  • Startmomenten
    aug. 2025
    jan. 2026
  • Duur
    3 jaar
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    3
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    aug. 2025
    jan. 2026
  • Duur
    3 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Zelfstandig werkend bakker, 25722