
Opleiding - Jongeren
Zelfstandig Werkend Bakker
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau3
- leerwegBBL/BOL
- duur3 jaar
Als zelfstandig werkend bakker weet jij als geen ander hoe je bakkerijproducten moet maken. De recepten en ingrediënten van de heerlijkste taarten, koekjes en broodproducten zijn altijd verschillend. Dat maakt jouw werk creatief en boeiend.
Het begint met hygiëne. Dus jij werkt netjes en schoon. Ook teamwork is belangrijk, het goed kunnen samenwerken met je collega’s. En je bent flexibel en blijft cool, ook onder druk.
Naast het bakken regel je de inkopen en plan je de dag. Kortom: ambachtelijk werken, plannen en creativiteit, in een baan vol afwisseling en plezier!
Meer weten over deze opleiding? Klik op ‘Lees meer’.
Deel deze pagina
Open Dagen
open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumDonderdag 16 oktober
- tijdtussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumDinsdag 25 november
- tijdtussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumZaterdag 31 januari
- tijdtussen 10.00 en 14.00 uur
Wat leer je?
- De lekkerste brood- en banketproducten maken
- Nieuwe bakkerijproducten bedenken en uitwerken
- Hygiënisch werken
- Werken met alle ingrediënten, gereedschappen en machines uit een bakkerij
Waar kun je gaan werken?
- Ambachtelijke bakkerij
- (Hotel)patisserie
- Chocolaterie
Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?
- Je leert alle kneepjes van het bakkersvak en leert de mooiste dingen maken.
- Kies uit werken en leren (BBL) of school en stage(s) (BOL).
- Je leert het beroep van vakmensen en professionals.
- Begeleiding nodig tijdens je opleiding? We helpen je!
- Met je waardevolle mbo-diploma heb je straks goede baankansen.
Leslocaties
Klik op de marker of locatie voor meer informatie
Ook iets voor jou?
Opleiding - Jongeren
Allround Hospitality Medewerker
Toerisme & Hospitality
- niveau3
- leerwegBOL
- duur2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Allround Hospitality Medewerker on the Job
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau3
- leerwegBOL
- duur2 jaar
Opleiding - Jongeren
Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau3
- leerwegBBL/BOL
- duur2 jaar
Opleiding - Jongeren
Guest Experience
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau3
- leerwegBBL/BOL
- duur2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Zelfstandig Werkend Kok
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau3
- leerwegBBL/BOL
- duur2-3 jaar
Aanmelden
omschrijving
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
- Niveau3
- LeerwegBOL
- Startmomentenaug. 2025
jan. 2026 - Duur3 jaar
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
- Niveau3
- LeerwegBBL
- Startmomentenaug. 2025
jan. 2026 - Duur3 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Zelfstandig werkend bakker, 25722