Naar de inhoudNaar de navigatie
Een bakker presenteert versgebakken brood in de winkel
Opleiding - Jongeren

Leidinggevende Bakkerij

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar

Droom je van een carrière waarbij elke dag gevuld is met de geur van versgebakken brood en banket, én de voldoening van een goed geleid team? Dan is de opleiding Leidinggevende Bakkerij iets voor jou.

Als leidinggevende bakkerij houd jij je bezig met zowel de productie als het management. Het ene moment duik je in de praktijk van het bakken, het volgende moment schakel je over naar de kunst van het leiden - het plannen, begroten en coördineren van de dagelijkse operaties.

Je leert alles over ingrediënten en bereidingstechnieken. Maar ook over effectief leidinggeven, marketing- en communicatie-strategieën en financieel management.

Meer weten over de opleiding? Klik op ‘Lees meer’.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Donderdag 16 oktober
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Dinsdag 25 november
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Zaterdag 31 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur
open dag
26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
  • datum
    Donderdag 26 maart
  • tijd
    tussen 16.00 en 19.00 uur

Wat leer je?

  • Voorraden beheren
  • Productieprocessen van brood en banket verbeteren
  • Alles over ingrediënten en bereidingstechnieken in het bakkersbedrijf
  • Leidinggeven
  • Marketing en communicatie
  • Financieel management

Waar kun je gaan werken?

  • Je eigen bakkerij of patisserie
  • Ambachtelijke bakkerij
  • Boulangerbedrijven
  • Grote bakkerijen

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Leer van echte vakmensen en professionals in de bakkerijbranche.
  • Doe al tijdens je studie waardevolle werkervaring op.
  • Pas de geleerde theorie direct toe tijdens je stage of op je werk.
  • Ontvang persoonlijke begeleiding op maat.
  • De opleiding staat bekend om haar kwaliteit en heeft internationale prijzen gewonnen.
Een student patisserie glimlacht terwijl ze een taartbodem insmeert met crème. Ze draagt een witte bakkersjas en haarnetje.
Een student werkt geconcentreerd aan een kleurrijk chocolade ei, omringd door vormen van gesmolten en gevormde chocolade.
Student in bakkerskleding met haarnetje houdt deeg vast boven een grote deegmixer.
Close-up van een hand die met precisie oranje details aanbrengt op een vlinder chocoladestuk met behulp van een spuitzakje.

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Culinary Professional
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Jongeren
Facility Management - On the Job
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Hotelmanagement / Mbo-plus Hospitality Management (Flex-opleiding)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Jongeren
International Hotelschool Amsterdam / Manager International Hospitality
Toerisme & Hospitality
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar

Aanmelden

Heb je hulp nodig bij het aanmelden of zit de opleiding die je wilt volgen vol? We helpen je graag verder! Neem contact op met het informatiecentrum.
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BOL
  • Startmomenten
    aug. 2025
  • Duur
    3 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Leidinggevende bakkerij, 25720