Naar de inhoudNaar de navigatie
Bakker toont trots zijn zelfgebakken broodjes
Opleiding - Jongeren

Leidinggevende Bakkerij (Flex-opleiding)

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2 jaar

Wil jij alles leren over brood en banket? Lijkt het je leuk om leiding te geven aan een team? En wil je versneld je opleiding volgen? Dan is de flex-opleiding Leidinggevende Bakkerij iets voor jou!

Als Leidinggevende Bakkerij ben je verantwoordelijk voor alle werkzaamheden in de bakkerij. De ene dag bak je de lekkerste taarten of croissants. De andere dag maak je planningen, werkroosters en begrotingen.

In de bakkerij geef je leiding: je organiseert de werkzaamheden, verdeelt taken en bewaakt de voortgang daarvan. Je werkt veel samen met collega’s.

Weten hoe de opleiding eruitziet? Klik op ‘Lees meer’.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Donderdag 16 oktober
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Dinsdag 25 november
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
  • datum
    Donderdag 26 maart
  • tijd
    tussen 16.00 en 19.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Zaterdag 31 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur

Wat leer je?

  • Voorraden beheren
  • Productieprocessen van brood en banket verbeteren
  • Alles over ingrediënten en bereidingstechnieken in het bakkersbedrijf
  • Leidinggeven
  • Marketing en communicatie
  • Financieel management

Waar kun je gaan werken?

  • Je eigen bakkerij of patisserie
  • Ambachtelijke bakkerij
  • Boulanger-bedrijven
  • Grote bakkerijen

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Je leert het beroep van echte vakmensen en professionals.
  • Alles wat je leert kun je meteen op stage of werk laten zien.
  • Begeleiding nodig tijdens je opleiding? We helpen je!
  • Veel aandacht voor duurzaamheid en vegan producten.
  • Onze bakkersopleiding won verschillende internationale prijzen.

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Facilitair Leidinggevende
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Hotelmanagement on the Job
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Koken (Flex-opleiding)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Leidinggevende Bakkerij
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Plant-based Chef
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    3 jaar

Aanmelden

omschrijving
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    aug. 2025
  • Duur
    2 jaar
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BOL
  • Startmomenten
    aug. 2025
  • Duur
    2 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Leidinggevende bakkerij, 25720