Naar de inhoudNaar de navigatie
 Studenten krijgen uitleg van een kok tijdens de praktijkles
Opleiding - Jongeren

Koken (Flex-opleiding)

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    2-3 jaar

Wil jij van koken je beroep maken en andere koks aansturen? In deze flex-opleiding Koken leer je het allebei.

Als kok houd jij je bezig met alles wat in de keuken gebeurt. Je maakt menu’s, bestelt ingrediënten en bereidt gerechten.

Daarnaast organiseer en coördineer je alle werkzaamheden in de keuken. Je maakt planningen en stuurt anderen in de keuken aan. Samen met het team zorg je ervoor dat elk gerecht perfect de keuken verlaat.

Voordeel van deze flex-opleiding is dat de studie wordt aangepast aan jouw leertempo en de kennis en ervaring die je al hebt. Zo kun je sneller je diploma halen.

Meer weten? Klik op ‘Lees meer’.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Donderdag 16 oktober
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Dinsdag 25 november
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Zaterdag 31 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur

Wat leer je?

  • Bereiden van gerechten
  • Aanvullende kennis over eten en gastronomie
  • Beheren van de keukenvoorraad
  • Organiseren van de werkzaamheden in de keuken
  • Aansturen van medewerkers
  • Financieel management

Waar kun je gaan werken?

  • Hotel
  • Restaurant
  • Vergader- of congrescentrum
  • Eetcafé

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • De opleiding wordt aangepast aan jouw leertempo en wat je al weet.
  • Je leert veel in de praktijk en kunt zo snel aan de slag.
  • Je leert het beroep van echte vakmensen en professionals.
  • Deze opleiding is een mooie opstap naar het hbo.
  • Met je waardevolle diploma kun je straks veel kanten op.

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Culinary Professional Mhbo
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    4 jaar
Opleiding - Jongeren
Facility Management - On the Job
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Guest Experience Manager
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Hotelmanagement / Meewerkend Horeca Ondernemer
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
International Hotelschool Amsterdam / Manager International Hospitality
Toerisme & Hospitality
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Sterklas
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    2 jaar

Aanmelden

omschrijving
Locatie
MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    aug. 2025
    jan. 2026
  • Duur
    2-3 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Leidinggevende keuken, 25181