Naar de inhoudNaar de navigatie
Student leert service en leidinggeven in hotel restaurant
Opleiding - Jongeren

Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar

Wil jij leidinggeven in een hotel of restaurant? Dan is de opleiding Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant iets voor jou! Na je opleiding kun je aan de slag als teamleider of manager. Maar je kunt ook je eigen zaak beginnen of doorstromen naar het hbo.

Als horecaondernemer zit je vol ideeën die je ook durft uit te voeren. Je bent een echte alleskunner. Het is jouw taak om te zorgen dat de zaak goed loopt. Zo bewaak je het budget en neem je personeel aan. Jij bepaalt welke kant het bedrijf op gaat.

Meer weten over deze opleiding? Klik op ‘Lees meer’.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Donderdag 16 oktober
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Dinsdag 25 november
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Zaterdag 31 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur

Wat leer je?

  • Kennis en inzicht in de horeca en horecabedrijven
  • Ontvangen van gasten
  • Kennis van eten en drinken
  • Koken en bedienen
  • Financieel management, personeelsmanagement en leidinggeven
  • Marketing en communicatie, Nederlands, Engels en als extra taal Duits of (bij MBO College Centrum) Spaans

Waar kun je gaan werken?

  • Hotels
  • Restaurants
  • Beurzen
  • Congressen
  • Recreatiebranche

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Je wordt opgeleid tot de horecamanager van de toekomst.
  • Je leert veel in de praktijk en kunt zo snel aan de slag.
  • Je kunt stagelopen in binnen- en buitenland.
  • Je leert het beroep van echte vakmensen en professionals.
  • Met je waardevolle mbo-diploma kun je straks veel kanten op.

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Boulanger
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    1 jaar
Opleiding - Jongeren
International Hotelschool Amsterdam / Manager International Hospitality
Toerisme & Hospitality
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Koken (Flex-opleiding)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Meewerkend Horeca Ondernemer (21+)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    1-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Patissier
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    1 jaar
Opleiding - Jongeren
Sterklas
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    2 jaar

Aanmelden

omschrijving
Locatie
MBO College Centrum
Da Costastraat 60 – 64, Amsterdam
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BOL
  • Startmomenten
    aug. 2025
    jan. 2026
  • Duur
    3 jaar
Locatie
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BOL
  • Startmomenten
    aug. 2025
  • Duur
    3 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Manager/ondernemer horeca, 25184 & Ondernemer horeca/bakkerij, 23087