Naar de inhoudNaar de navigatie
Patissier werkt geconcentreerd aan een bakopdracht in een patisserie keuken
Opleiding - Jongeren

Patissier

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    1 jaar

Ben jij al een ervaren banketbakker en droom je ervan om tot de absolute top te behoren? Met de deeltijdopleiding Patissier niveau 4 aan het ROC van Amsterdam til je jouw vakmanschap naar een hoger niveau.

Deze opleiding is speciaal ontworpen voor professionals die al werkzaam zijn in de hotel- of bakkersbranche. Na afronding van de opleidingen Zelfstandig Werkend Bakker of Leidinggevende Bakkerij kun je direct instromen. Dit kan ook vanuit de opleidingen Sterklas en Gespecialiseerd Kok niveau 4. In slechts één jaar tijd behaal je je mbo-niveau 4 diploma en specialiseer je je in de kunst van de patisserie.

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over de inhoud van deze opleiding? Klik op ‘Lees meer’.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Donderdag 16 oktober
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Dinsdag 25 november
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Zaterdag 31 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur
open dag
26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
  • datum
    Donderdag 26 maart
  • tijd
    tussen 16.00 en 19.00 uur

Wat leer je?

  • Innovatief denken en het beste uit jezelf te halen.
  • De nieuwste technieken om hoogwaardige patisserieproducten te creëren.
  • Het berekenen en maken van jouw eigen en originele recepturen.
  • Het maken van chocolade showstukken.
  • Kwaliteitsbeoordeling en het perfectioneren van eindresultaten.
  • Plannen, organiseren en het calculeren van jouw eigen ontwikkelde creaties.

Waar kun je gaan werken?

  • Topzaken in de banketbakkersbranche
  • Hotels met een eigen patisserie

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Praktijkgerichte opdrachten: breng alles wat je leert meteen in de praktijk in jouw banketbakkerij of patisserie.
  • Innovatie & Vakmanschap: leer alles over de nieuwste patisserieproducten en technieken.
  • Ontwikkel jezelf als leermeester: werk aan jouw leidinggevende en coachende vaardigheden in de bakkerij.
  • Carrièreperspectief: met dit diploma kun je werken in de meest prestigieuze banketbakkerijen en (hotel)patisseries.
Studenten in de bakkerijopleiding werken samen aan het vullen van tartelettes met een crèmevulling.
Chocoladetartelettes met frambozen worden bestrooid met poedersuiker.
Een patissier brandt zorgvuldig de meringue op een tarteletje met een gasbrander.
Student haalt een bakplaat met verse soesjes uit de oven tijdens de bakkersopleiding bij het ROC. Hij draagt een bakkersuniform en ovenhandschoenen.

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Culinary Professional
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Jongeren
Culinary Professional Mhbo
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    4 jaar
Opleiding - Jongeren
Facilitair Leidinggevende
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Guest Experience Manager
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2-3 jaar

Aanmelden

Heb je hulp nodig bij het aanmelden of zit de opleiding die je wilt volgen vol? We helpen je graag verder! Neem contact op met het informatiecentrum.
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    aug. 2025
  • Duur
    1 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Patissier, 25797