Naar de inhoudNaar de navigatie
Student presenteert versgebakken brood in de bakkerij
Opleiding - Jongeren

Boulanger

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    1 jaar

Ben je gepassioneerd door de kunst van het bakken en wil je je vaardigheden naar een professioneel niveau tillen? Wil jij je ontwikkelen tot een toonaangevende boulanger? De opleiding Boulanger leidt je in slechts 1 jaar op tot een echte professional in de bakkerij!

Of je nu een ervaren bakker bent die het ambacht wil verfijnen, of je wilt doorstromen: deze opleiding biedt de perfecte mix van theoretische kennis en praktische training. Je volgt onder andere masterclasses van vakmensen die behoren tot de top van de bakkerswereld.

Bereid je voor op een smakelijke reis vol uitdagingen en voldoening. Hier brengen we de passie voor bakken tot leven!

Wil je meer weten over deze opleiding? Klik hieronder op 'Lees meer'.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Donderdag 16 oktober
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Dinsdag 25 november
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Zaterdag 31 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur
open dag
26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
  • datum
    Donderdag 26 maart
  • tijd
    tussen 16.00 en 19.00 uur

Wat leer je?

  • Bereiding, decoratie en afwerking van boulangerie-producten
  • Nieuwe recepten bedenken en uitvoeren
  • Hygiënisch en schoon werken
  • De klant adviseren
  • Berekenen van de kostprijs en de verkoopprijs
  • Aantrekkelijke presentatie van het assortiment

Waar kun je gaan werken?

  • (Exclusieve) bakkerij
  • Horeca

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Leer alles over het bereiden van brood en banket.
  • Masterclasses van leermeesters met een schat aan ervaring.
  • Behaal in slechts 1 jaar tijd een mbo niveau 4-diploma.
  • Stroom makkelijk door naar het hbo.
Student in bakkerskleding met haarnetje houdt deeg vast boven een grote deegmixer.
Bakker in witte kleding duwt een metalen rek vol versgebakken broden.
Vrouw in witte bakkerskleding staat glimlachend achter een werkblad vol deegbollen, omringd door rekken met gebakken brood.
Close-up van handen in bakkerskleding die een deegbol vasthouden boven een deegmixer.

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Facilitair Manager Events
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Hotelmanagement / Mbo-plus Hospitality Management (Flex-opleiding)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Jongeren
Koken (Flex-opleiding)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Meewerkend Horeca Ondernemer (21+)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    1-3 jaar

Aanmelden

Heb je hulp nodig bij het aanmelden of zit de opleiding die je wilt volgen vol? We helpen je graag verder! Neem contact op met het informatiecentrum.
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    aug. 2025
  • Duur
    1 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Boulanger, 25614