Naar de inhoudNaar de navigatie
Horeca medewerker tapt een drankje achter de bar
Opleiding - Jongeren

Meewerkend Horeca Ondernemer (21+)

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    1-3 jaar

Droom je ervan om een eigen horecabedrijf te beginnen? Heb je al ervaring als (leidinggevende) horeca-medewerker, of heb je al een mbo (horeca-)opleiding gevolgd? Dan is ons 21+ traject Meewerkend Horeca Ondernemer echt iets voor jou.

Jij weet straks hoe je je onderneming kunt vernieuwen. Je speelt in op trends en ontwikkelingen. Je stuurt je personeel aan en neemt op basis van financiële gegevens beslissingen. Gastvrijheid, flexibiliteit en organisatietalent zijn vanzelfsprekend voor jou.

Afhankelijk van je kennis en ervaring kun je deze opleiding in 1 tot 3 jaar afronden. We maken een leertraject op maat voor je!

Meer weten over deze opleiding? Klik op ‘Lees meer’.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
14 maart 2026
Hilversum & Bussum
  • datum
    Zaterdag 14 maart
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur
open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Donderdag 16 oktober
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Dinsdag 25 november
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Zaterdag 31 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur

Wat leer je?

  • Kennis en inzicht in de horeca
  • Ontvangen en bedienen van gasten
  • Kennis over eten en drinken
  • Financieel management, personeelsmanagement en leidinggeven
  • (Online) marketing
  • Nederlands, Engels, Duits en rekenen

Waar kun je gaan werken?

  • Je eigen horecabedrijf
  • Hotels
  • Restaurants
  • Cafés
  • Clubs
  • Fastservice-formules

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Je wordt opgeleid tot een horecaondernemer met lef.
  • Je krijgt les van echte vakmensen en professionals.
  • Alles wat je leert kun je meteen in de praktijk laten zien.
  • Heb je al een horecadiploma? Dan kun je vrijstellingen krijgen.
  • Met je waardevolle mbo-diploma kun je veel kanten op.

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Culinary Professional Mhbo
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    4 jaar
Opleiding - Jongeren
Guest Experience Manager
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Hotelmanagement on the Job
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Leidinggevende Bakkerij
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Leidinggevende Keuken
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3-4 jaar
Opleiding - Jongeren
Vegan Patissier
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    1 jaar

Aanmelden

omschrijving
Locatie
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    aug. 2025
    jan. 2026
  • Duur
    1-3 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Meewerkend horeca ondernemer, 25185