
Opleiding - Jongeren
Vegan Patissier
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau4
- leerwegBBL
- duur1 jaar
In de banketbakkersbranche wordt het steeds gangbaarder om minder of geen dierlijke eiwitten gebruiken. Wil jij alles leren over de plantaardige patisserie? Met de nieuwe 1-jarige opleiding Vegan Patissier ben je klaar voor de toekomst!
Als vegan patissier werk je met plantaardige vervangers voor zuivel, boter en eieren. Je leert op hoog niveau patisserie producten bereiden met ingrediënten van de hoogste kwaliteit.
Vegan heeft de toekomst. Wil jij kunnen voldoen aan de vraag? Schrijf je dan nu in.
Meer weten over deze opleiding? Klik op ‘Lees meer.’
Deel deze pagina
Open Dagen
open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumDonderdag 16 oktober
- tijdtussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumDinsdag 25 november
- tijdtussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
- datumDonderdag 26 maart
- tijdtussen 16.00 en 19.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumZaterdag 31 januari
- tijdtussen 10.00 en 14.00 uur
Wat leer je?
- Introductie tot vegan patisserie
- Gebruik van plantaardige ingrediënten
- Basisbaktechnieken
- Klassieke banketproducten vegan maken, zoals bonbons, taarten, koekjes, brownies en meer
- Demonstraties van de bereidingswijzen, inclusief recepten en handige tips en trucs
- Proeverij en evaluatie na iedere les
Waar kun je gaan werken?
- Topzaken in de banketbakkersbranche
- Hotels met een eigen patisserie
Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?
- Leer alles over veganistische patisserie.
- Je leert veel in de praktijk en kunt zo snel aan de slag.
- Je leert het beroep van echte vakmensen en professionals.
- Met dit diploma kun je aan de slag bij topzaken in de banketbakkersbranche.
- Verrijk je kennis en vaardigheden door anders te leren denken.
Leslocaties
Klik op de marker of locatie voor meer informatie
Ook iets voor jou?
Opleiding - Jongeren
Facility Management - On the Job
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau4
- leerwegBOL
- duur3 jaar
Opleiding - Jongeren
Guest Experience Manager
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau4
- leerwegBBL/BOL
- duur2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau4
- leerwegBOL
- duur3 jaar
Opleiding - Jongeren
Koken (Flex-opleiding)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau4
- leerwegBBL
- duur2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Leidinggevende Keuken
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau4
- leerwegBOL
- duur3-4 jaar
Opleiding - Jongeren
Plant-based Chef
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau4
- leerwegBBL
- duur3 jaar
Aanmelden
omschrijving
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
- Niveau4
- LeerwegBBL
- Startmomentenaug. 2025
- Duur1 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Patissier, 25797