Naar de inhoudNaar de navigatie
Met oog voor detail worden verfijnde patisseriegebakjes afgewerkt
Opleiding - Jongeren

Vegan Patissier

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    1 jaar

In de banketbakkersbranche wordt het steeds gangbaarder om minder of geen dierlijke eiwitten gebruiken. Wil jij alles leren over de plantaardige patisserie? Met de nieuwe 1-jarige opleiding Vegan Patissier ben je klaar voor de toekomst!

Als vegan patissier werk je met plantaardige vervangers voor zuivel, boter en eieren. Je leert op hoog niveau patisserie producten bereiden met ingrediënten van de hoogste kwaliteit.

Vegan heeft de toekomst. Wil jij kunnen voldoen aan de vraag? Schrijf je dan nu in.

Meer weten over deze opleiding? Klik op ‘Lees meer.’

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Donderdag 16 oktober
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Dinsdag 25 november
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
  • datum
    Donderdag 26 maart
  • tijd
    tussen 16.00 en 19.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Zaterdag 31 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur

Wat leer je?

  • Introductie tot vegan patisserie
  • Gebruik van plantaardige ingrediënten
  • Basisbaktechnieken
  • Klassieke banketproducten vegan maken, zoals bonbons, taarten, koekjes, brownies en meer
  • Demonstraties van de bereidingswijzen, inclusief recepten en handige tips en trucs
  • Proeverij en evaluatie na iedere les

Waar kun je gaan werken?

  • Topzaken in de banketbakkersbranche
  • Hotels met een eigen patisserie

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Leer alles over veganistische patisserie.
  • Je leert veel in de praktijk en kunt zo snel aan de slag.
  • Je leert het beroep van echte vakmensen en professionals.
  • Met dit diploma kun je aan de slag bij topzaken in de banketbakkersbranche.
  • Verrijk je kennis en vaardigheden door anders te leren denken.

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Facility Management - On the Job
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Guest Experience Manager
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Koken (Flex-opleiding)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Leidinggevende Keuken
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3-4 jaar
Opleiding - Jongeren
Plant-based Chef
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    3 jaar

Aanmelden

omschrijving
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    aug. 2025
  • Duur
    1 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Patissier, 25797