Naar de inhoudNaar de navigatie
Manager verwelkomt gasten in het restaurant
Opleiding - Jongeren

Guest Experience Manager

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2-3 jaar

Als guest experience manager ben jij het gezicht van het bedrijf. Jij zorgt ervoor dat bezoekers zich welkom voelen. Je bent dus zeer gastvrij en klantgericht.

Je voelt de wensen van bezoekers goed aan. Als de situatie daarom vraagt, pas je je snel aan. Daarmee speel je een belangrijke rol in hoe klanten en gasten jouw bedrijf ervaren.

Als guest experience manager heb je dus veel interactie met de gast. Je bent daarom een meester in het ‘lezen’ van mensen en het ontdekken van hun behoeften. Daarmee ben je een belangrijke factor in het behouden van klanten voor het bedrijf.

Enthousiast geworden? Klik op ‘Lees meer’.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Donderdag 16 oktober
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Dinsdag 25 november
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Zaterdag 31 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur
open dag
26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
  • datum
    Donderdag 26 maart
  • tijd
    tussen 16.00 en 19.00 uur

Wat leer je?

  • Anticiperen en inspelen op wensen en behoeften van gasten
  • Klachten of problemen van gasten oplossen
  • Coördineren van de communicatie tussen gasten en medewerkers
  • Promoten van producten, diensten en speciale aanbiedingen
  • Begeleiden van andere medewerkers die contacten met gasten hebben
  • Tevredenheid van gasten meten en voorstellen doen voor verbetering

Waar kun je gaan werken?

  • Hospitality-branche
  • Zorg
  • Overheid
  • Detailhandel
  • Evenementenbranche
  • Toeristische branche
  • Zakelijke dienstverlening

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Leer alles over gastvrijheid en klantgerichtheid.
  • Je leert veel in de praktijk en kunt zo snel aan de slag.
  • Je leert het beroep van echte vakmensen en professionals.
  • Begeleiding nodig tijdens je opleiding? We helpen je!
  • Met je waardevolle mbo-diploma kun je straks veel kanten op.
Medewerker in een zwarte blazer dekt een tafel in een restaurant. Op tafel staan glazen, servetten en bloemen in een vaas. Op de achtergrond staan barkrukken.
Hospitality student staat in een keukenomgeving en kijkt zelfverzekerd in de camera.
Twee vrouwen in zwarte colbertjes werken achter een koffiebar. Eén staat bij siroopflesjes, de ander maakt melk.
Medewerkster met tablet praat met een gast in een chique lobby.

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Boulanger
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    1 jaar
Opleiding - Jongeren
Culinary Professional
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Jongeren
Hotelmanagement on the Job
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Leidinggevende Bakkerij
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar

Aanmelden

Heb je hulp nodig bij het aanmelden of zit de opleiding die je wilt volgen vol? We helpen je graag verder! Neem contact op met het informatiecentrum.
Locatie
MBO College Centrum
Da Costastraat 60 – 64, Amsterdam
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BOL
  • Startmomenten
    aug. 2025
    jan. 2026
  • Duur
    3 jaar
Locatie
MBO College Centrum
Da Costastraat 60 – 64, Amsterdam
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    aug. 2025
    jan. 2026
  • Duur
    2-3 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Leidinggevende bediening, 25170