
Opleiding - Jongeren
Plant-based Chef
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau4
- leerwegBBL
- duur3 jaar
Wil jij deel uitmaken van de nieuwe generatie koks, die nadenken over de toekomst van eten en drinken? Tijdens de opleiding Plant-based Chef leer je koken met onbewerkte, plantaardige voedingsmiddelen.
We gebruiken zo min mogelijk dierlijke producten. Je gaat onder andere koken volgens de principes van de Dutch Cuisine: 80% plantaardig en 20% dierlijk.
Als plant-based chef ben jij verantwoordelijk voor het samenstellen en bereiden van de menu’s. Je bestelt de juiste ingrediënten en maakt planningen.
In de keuken coördineer en organiseer je de werkzaamheden en verdeel je de taken. Samen met het team zorg je ervoor dat elk gerecht perfect de keuken verlaat.
Meer weten? Klik op ‘Lees meer’.
Deel deze pagina
Open Dagen
open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumDonderdag 16 oktober
- tijdtussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumDinsdag 25 november
- tijdtussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
- datumDonderdag 26 maart
- tijdtussen 16.00 en 19.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumZaterdag 31 januari
- tijdtussen 10.00 en 14.00 uur
Wat leer je?
- Bereiden van plant-based gerechten
- Fermenteren en inmaken van ingrediënten
- Beheren van de keukenvoorraad
- Organiseren en coördineren van werkzaamheden
- Leidinggeven
Waar kun je gaan werken?
- Restaurant
- Hotel
- Restaurantbedrijf
- Vergader- of congrescentrum
Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?
- Met deze opleiding maak je deel uit van de nieuwe generatie koks.
- Je leert op een duurzame en milieubewuste manier voedsel te bereiden.
- Je krijgt les van echte vakmensen en professionals.
- Met je waardevolle mbo-diploma kun je veel kanten op.
Leslocaties
Klik op de marker of locatie voor meer informatie
Ook iets voor jou?
Opleiding - Jongeren
Culinary Professional Mhbo
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau4
- leerwegBOL
- duur4 jaar
Opleiding - Jongeren
Facility Management - On the Job
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau4
- leerwegBOL
- duur3 jaar
Opleiding - Jongeren
Leidinggevende Bakkerij
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau4
- leerwegBOL
- duur3 jaar
Opleiding - Jongeren
Leidinggevende Keuken
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau4
- leerwegBOL
- duur3-4 jaar
Opleiding - Jongeren
Sterklas
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau4
- leerwegBBL
- duur2 jaar
Opleiding - Jongeren
Vegan Patissier
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau4
- leerwegBBL
- duur1 jaar
Aanmelden
omschrijving
Locatie
MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
- Niveau4
- LeerwegBBL
- Startmomentenaug. 2025
jan. 2026 - Duur3 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Leidinggevende keuken, 25181