Naar de inhoudNaar de navigatie
Docent legt student uit hoe vlees gesneden wordt in professionele keuken.
Opleiding - Jongeren

Culinary Professional Mhbo

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    4 jaar

Wil jij jezelf naar een hoger niveau tillen op het gebied van koken? Dan is deze mhbo-opleiding Culinary Professional wel iets voor jou! 

In deze opleiding staat het vakmanschap centraal. Daarnaast is de opleiding een mooie brug tussen mbo en hbo. Tijdens dit mhbo-traject volg je naast mbo-onderwijs ook verdiepende modules op hbo-niveau. 

Ondernemen en het ontwikkelen van nieuwe technieken zijn belangrijke aandachtsgebieden in de opleiding. De opleiding is gericht op vakmanschap en het koksambacht. Daarnaast is er veel aandacht voor voedseltechnologie, innovatie en ondernemerschap. 

Wil je meer proeven van deze opleiding? Klik op ‘Lees meer’.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Donderdag 16 oktober
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Dinsdag 25 november
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Zaterdag 31 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur

Wat leer je?

  • Beheren van de keukenvoorraad
  • Hygiëne en HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
  • Organiseren van de werkzaamheden in de keuken
  • Bewaken van het productieproces
  • Leidinggeven

Waar kun je gaan werken?

  • Keuken van een hotel / restaurant
  • Restaurantbedrijf
  • Vergader- of congrescentrum

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Je leert veel in de praktijk en kunt zo snel aan de slag.
  • Je krijgt les van ervaren en betrokken docenten.
  • Tijdens je opleiding doe je al veel werkervaring op.
  • Je haalt naast je mbo-diploma ook je Associate degree-diploma.
  • Met je waardevolle diploma’s kun je straks veel kanten op.

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Hotelmanagement / Mbo-plus Hospitality Management (Flex-opleiding)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Jongeren
Hotelmanagement / Meewerkend Horeca Ondernemer
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Meewerkend Horeca Ondernemer (21+)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    1-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Patissier
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    1 jaar
Opleiding - Jongeren
Plant-based Chef
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    3 jaar

Aanmelden

omschrijving
Locatie
MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BOL
  • Startmomenten
    aug. 2025
  • Duur
    4 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Leidinggevende keuken, 25181