Naar de inhoudNaar de navigatie
Studenten koken met plezier samen tijdens een praktijkles
Opleiding - Jongeren

Sterklas

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    2 jaar

Ben jij een zelfstandig werkend kok niveau 3 of een leidinggevende niveau 4? En wil je doorgroeien naar de top? Meld je dan nu aan voor de Sterklas! Dit is de hoogste culinaire opleiding voor jonge koks in Nederland.

Je leert hier koken op het allerhoogste niveau. Bovendien krijg je les in het maken van patisserie, brood, bereiden van ijs en koude en warme keuken. Zo kun je aan de slag bij de beste restaurants in Nederland en in het buitenland.

Alleen de beste studenten worden toegelaten tot deze opleiding. Meesterkoks en de Stichting Ambachtelijke Meesterkoks helpen je om jouw talent nog verder te ontwikkelen.

Ben je enthousiast geworden? Klik op ‘Lees meer’.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Donderdag 16 oktober
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Dinsdag 25 november
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Zaterdag 31 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur
open dag
26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
  • datum
    Donderdag 26 maart
  • tijd
    tussen 16.00 en 19.00 uur

Wat leer je?

  • Gerechten en patisserie bereiden op topniveau
  • Beheren van de keukenvoorraad
  • Dienstverlening van de keuken verbeteren en vernieuwen
  • Inspringen op trends en innovaties
  • Leidinggeven

Waar kun je gaan werken?

  • De beste horecazaken in Nederland en het buitenland

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Je leert koken op het allerhoogste niveau.
  • Je kunt straks werken in de beste horecazaken in binnen- en buitenland.
  • Je leert het beroep van vakmensen en professionals.
  • Alles wat je leert kun je meteen in het echt uitvoeren.
  • Met je waardevolle mbo-diploma kun je straks veel kanten op.
Kok werkt geconcentreerd aan een warm gerecht
Drie studenten in kokskleding werken samen in een professionele keuken. Eén student bakt iets in een pan, terwijl de andere twee klaarstaan met een mengkom en een ovenschaal.
Kok presenteert met trots een zelfgemaakt gerecht
Een docent tilt lachend het deksel van een grote kookketel terwijl drie studenten in kokskleding aandachtig toekijken.

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Culinary Professional
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Jongeren
Facilitair Leidinggevende
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Guest Experience Manager
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Hotelmanagement on the Job
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar

Aanmelden

Heb je hulp nodig bij het aanmelden of zit de opleiding die je wilt volgen vol? We helpen je graag verder! Neem contact op met het informatiecentrum.
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    Aanmelden staat uit
  • Duur
    2 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Gespecialiseerd kok, 25179