Naar de inhoudNaar de navigatie
Kok bereidt maaltijd in grote keuken
Opleiding - Jongeren

Gespecialiseerd Kok

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    4 jaar

Werk jij als professioneel kok? Wil je op hoog niveau koken in een specialiteitenrestaurant? Of je eigen zaak beginnen? Met het diploma Gespecialiseerd Kok kun jij je droom waarmaken!

Als gespecialiseerd kok vind je het leuk om nieuwe combinaties en bijzondere ingrediënten uit te proberen. De gerechten die je serveert zijn verrassend en origineel. Je stemt ze af op de wensen van de gast. Je volgt de trends in jouw vakgebied en je weet hoe je ze kunt doorvoeren in jouw culinaire creaties.

In de keuken neem jij de leiding. Je kunt daarom ook goed met mensen omgaan.

Enthousiast geworden? Klik op ‘Lees meer’.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Donderdag 16 oktober
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Dinsdag 25 november
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Zaterdag 31 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur
open dag
26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
  • datum
    Donderdag 26 maart
  • tijd
    tussen 16.00 en 19.00 uur

Wat leer je?

  • Bijzondere kooktechnieken
  • Werken volgens een plan
  • Werken onder tijdsdruk
  • Gastronomie koud en warm
  • Patisserie

Waar kun je gaan werken?

  • De beste horecazaken in Nederland en het buitenland
  • Specialiteitenrestaurants
  • Je eigen zaak

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Je wordt opgeleid tot een veelzijdige kok.
  • Je leert het beroep van echte vakmensen en professionals.
  • Kies voor de 2-jarige vervolgopleiding (BBL) als je al werkervaring hebt als kok.
  • Begeleiding nodig tijdens je opleiding? We helpen je!
  • Met je waardevolle mbo-diploma kun je straks veel kanten op.
Twee koks staan lachend in de keuken. De vrouw draagt een koksmuts en de man sorteert oesters op het werkblad..
Een kok in witte jas en zwarte pet giet een romige saus in een pan in een professionele keuken.
Een bord met falafel, sla, tomaatjes, citroen en witte saus staat klaar om geserveerd te worden.
Studenten koken met plezier samen tijdens een praktijkles

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Hotelmanagement / Mbo-plus Hospitality Management (Flex-opleiding)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Jongeren
Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Hotelmanagement on the Job
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Meewerkend Horeca Ondernemer (21+)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    1-3 jaar

Aanmelden

Heb je hulp nodig bij het aanmelden of zit de opleiding die je wilt volgen vol? We helpen je graag verder! Neem contact op met het informatiecentrum.
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BOL
  • Startmomenten
    aug. 2025
  • Duur
    4 jaar
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    aug. 2025
    jan. 2026
  • Duur
    -
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Gespecialiseerd kok, 25179