Naar de inhoudNaar de navigatie
Student en docent bereiden samen een maaltijd in professionele keuken.
Opleiding - Jongeren

Culinary Professional

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    2 jaar

Heb jij een passie voor koken? En heb je een koksopleiding op mbo-niveau 4 afgerond? Dan is de 2-jarige opleiding Culinary Professional op hbo-niveau de volgende logische stap in jouw ontwikkeling als culinaire professional.

Naast het ontwikkelen van nieuwe culinaire technieken, besteden we in de opleiding veel aandacht voor ondernemerschap en de zakelijke kant van het vak.

Deze unieke opleiding wordt aangeboden door HBO Academy en ROC van Amsterdam | MBO College Centrum. Je kunt je aanmelden via HBO Academy

Bekijk de brochure: Culinary Professional (pdf). Of klik op ‘Lees meer’.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Donderdag 16 oktober
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Dinsdag 25 november
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
  • datum
    Donderdag 26 maart
  • tijd
    tussen 16.00 en 19.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Zaterdag 31 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur

Wat leer je?

Je leert hoe je commercieel aantrekkelijke en originele gerechten maakt. Daarbij let je erop dat je deze cullinaire concepten ook ecologisch en sociaal verantwoord uitwerkt. En dat het businessconcept rendabel is. Zo creeër jij waarde met je culinaire talent!

Je leert hoe je jezelf als culinary professional kunt aansturen en biljven ontwikkelen. En je leert hoe je leiding geeft in de keuken bij het uitvoeren van de culinaire concepten.

Waar kun je gaan werken?

Na de opleiding kun je werken als gespecialiseerd kok of ondernemer met specifieke kennis van voedseltechnologie en kookinnovatie.

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Haal in 2 jaar je Associate degree-diploma in culinary arts.
  • Leer hoe je creatieve culinaire concepten bedenkt en uitvoert.
  • Uitdagende masterclasses van professionals uit de culinaire wereld.
  • Alles wat je leert kun je meteen op stage of werk laten zien.

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Boulanger
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    1 jaar
Opleiding - Jongeren
Culinary Professional Mhbo
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    4 jaar
Opleiding - Jongeren
Gespecialiseerd Kok
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    4 jaar
Opleiding - Jongeren
Koken (Flex-opleiding)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Leidinggevende Bakkerij (Flex-opleiding)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Jongeren
Sterklas
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    2 jaar

Aanmelden

omschrijving
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    aug. 2025
  • Duur
    2 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Boulanger, 25614