Naar de inhoudNaar de navigatie
Opleiding - Volwassenen

Cursus Koken (Basisvaardigheden Klassiek Koken)

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    -
  • type
    Cursus
  • duur
    10 weken

Op zoek naar jouw culinaire passie? Droom je ervan om je kookkunsten te verfijnen en misschien zelfs de stap naar de professionele keuken te maken? Dan is onze cursus Koken (Basisvaardigheden Klassiek Koken) precies wat je nodig hebt.

Deze cursus is voor gepassioneerde kookliefhebbers die hun kennis willen verdiepen en klaar zijn om de geheimen van de klassieke keuken te ontdekken.

Wil je meer weten over deze cursus? Klik dan hieronder op 'Lees meer'.

Deel deze pagina

Wat leer je?

  • Klassieke basistechnieken, snijtechnieken, opdeeltechnieken, smaak en presentatie.
  • Hoe je verschillende kookprocessen doorloopt, van voorbereiding tot eindresultaat.
  • Hygienisch koken door je keuken netjes en schoon te houden.
  • Omgaan met een breed scala aan ingrediënten.
  • Allerlei verschillende gerechten, van vis tot vegetarisch en klassieke sauzen.

Waarom deze cursus volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Alles wat je leert kun je meteen in je werk (of ergens anders) gebruiken.
  • Blijf bij in je vak of leer juist iets nieuws.
  • De cursus is goed te volgen naast je werk.
  • Leer nieuwe, belangrijke kennis en vaardigheden die je verder helpen.
  • Je krijgt een waardevol certificaat.
Kok sprenkelt zout in pan in professionele keuken
Twee koks aan het werk in keuken
Een kok in witte jas en zwarte muts staat glimlachend te bakken in een koekenpan.
Student in opleiding toont verse groenten in keuken met twee koks op de achtergrond

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Volwassenen
Culinary Professional
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    5
  • type
    Deeltijd
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Volwassenen
Kok
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    2
  • type
    Deeltijd
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Volwassenen
Koken (Flex-opleiding)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • type
    Deeltijd
  • duur
    2-3 jaar
Opleiding - Volwassenen
Medewerker Facilitaire Dienstverlening (EC-O)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    2
  • type
    Deeltijd
  • duur
    2 jaar

Aanmelden

Heb je hulp nodig bij het aanmelden of zit de opleiding die je wilt volgen vol? We helpen je graag verder! Neem contact op met het informatiecentrum.
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    -
  • Leerweg
    -
  • Startmomenten
    nov. 2025 (Vol)
    dec. 2025
  • Duur
    10 weken
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Contractopleidingen Vaktechniek, 0