Naar de inhoudNaar de navigatie
Opleiding - Volwassenen

Kok

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    2
  • type
    Deeltijd
  • duur
    2 jaar

Heb jij een passie voor koken en horeca? En vind je het leuk om je fantasie te gebruiken in de keuken? Begin dan nu aan de deeltijdopleiding Kok!

In deze opleiding leer je alles over de bereiding van gerechten. Van de ingrediënten tot de kooktechnieken. Ook is er aandacht voor warenkennis, veiligheid en hygiëne. Omdat het een combinatie is van werken en leren, kun je de praktijkopdrachten meteen uitvoeren op je werkplek. Met het diploma kun je aan de slag bij onder meer restaurants, bedrijfskeukens en hotels.

Wil je meer weten over deze opleiding? Klik dan hieronder op 'Lees meer'.

Deel deze pagina

Jouw taken en verantwoordelijkheden

  • Gerechten voorbereiden, ingrediënten klaarzetten en snijden.
  • Gerechten klaarmaken onder leiding van een kok.
  • De keukenvoorraad inventariseren.

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • De opleiding is goed te volgen naast je werk.
  • Studeer voordeliger met subsidies of financiële regelingen.
  • Alles wat je leert kun je meteen toepassen in je werk.
  • Je leert het beroep van echte vakmensen en professionals.
  • Met je waardevolle mbo-diploma kun je straks veel kanten op.
Twee koks bakken gerechten in restaurantkeuken
Kok werkt enthousiast aan de afwerking van een bord
Kok bereidt vlees op snijplank in professionele keuken
Kok legt laatste hand aan chique voorgerecht

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Volwassenen
Gastheer / -vrouw
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    2
  • type
    Deeltijd
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Volwassenen
Medewerker Facilitaire Dienstverlening (EC-O)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    2
  • type
    Deeltijd
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Volwassenen
Uitvoerend Bakker
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    2
  • type
    Deeltijd
  • duur
    2 jaar

Aanmelden

Heb je hulp nodig bij het aanmelden of zit de opleiding die je wilt volgen vol? We helpen je graag verder! Neem contact op met het informatiecentrum.
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    2
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    aug. 2025
    jan. 2026
  • Duur
    2 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Kok, 25180