
Opleiding - Jongeren
Leidinggevende Bakkerij
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau4
- leerwegBOL
- duur3 jaar
Droom je van een carrière waarbij elke dag gevuld is met de geur van versgebakken brood en banket, én de voldoening van een goed geleid team? Dan is de opleiding Leidinggevende Bakkerij iets voor jou.
Als leidinggevende bakkerij houd jij je bezig met zowel de productie als het management. Het ene moment duik je in de praktijk van het bakken, het volgende moment schakel je over naar de kunst van het leiden - het plannen, begroten en coördineren van de dagelijkse operaties.
Je leert alles over ingrediënten en bereidingstechnieken. Maar ook over effectief leidinggeven, marketing- en communicatie-strategieën en financieel management.
Meer weten over de opleiding? Klik op ‘Lees meer’.
Deel deze pagina
Open Dagen
open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumDonderdag 16 oktober
- tijdtussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumDinsdag 25 november
- tijdtussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
- datumDonderdag 26 maart
- tijdtussen 16.00 en 19.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumZaterdag 31 januari
- tijdtussen 10.00 en 14.00 uur
Wat leer je?
- Voorraden beheren
- Productieprocessen van brood en banket verbeteren
- Alles over ingrediënten en bereidingstechnieken in het bakkersbedrijf
- Leidinggeven
- Marketing en communicatie
- Financieel management
Waar kun je gaan werken?
- Je eigen bakkerij of patisserie
- Ambachtelijke bakkerij
- Boulangerbedrijven
- Grote bakkerijen
Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?
- Leer van echte vakmensen en professionals in de bakkerijbranche.
- Doe al tijdens je studie waardevolle werkervaring op.
- Pas de geleerde theorie direct toe tijdens je stage of op je werk.
- Ontvang persoonlijke begeleiding op maat.
- De opleiding staat bekend om haar kwaliteit en heeft internationale prijzen gewonnen.
Leslocaties
Klik op de marker of locatie voor meer informatie
Ook iets voor jou?
Opleiding - Jongeren
Facilitair Leidinggevende
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau4
- leerwegBBL/BOL
- duur3 jaar
Opleiding - Jongeren
Hotelmanagement / Mbo-plus Hospitality Management (Flex-opleiding)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau4
- leerwegBOL
- duur2 jaar
Opleiding - Jongeren
Koken (Flex-opleiding)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau4
- leerwegBBL
- duur2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Leidinggevende Keuken
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau4
- leerwegBOL
- duur3-4 jaar
Opleiding - Jongeren
Meewerkend Horeca Ondernemer (21+)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau4
- leerwegBBL
- duur1-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Plant-based Chef
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau4
- leerwegBBL
- duur3 jaar
Aanmelden
omschrijving
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
- Niveau4
- LeerwegBOL
- Startmomentenaug. 2025
- Duur3 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Leidinggevende bakkerij, 25720