Naar de inhoudNaar de navigatie
Kok werkt geconcentreerd aan een warm gerecht
Opleiding - Jongeren

Kok

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    2
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2 jaar

Hou jij van koken? Vind je het leuk om je fantasie te gebruiken in de keuken? Als professioneel kok weet je alles over allerlei gerechten en technieken. Je kunt goed met mensen omgaan en onder tijdsdruk werken.

Als kok heb je flexibele werktijden. Maar voor jou is dat geen probleem, want jij kunt elke dag aan de slag met je passie: koken. Je zorgt ervoor dat elk gerecht perfect de keuken verlaat, en gasten met een blij gevoel naar huis gaan.

Deze opleiding is ook een mooi opstapje voor de opleidingen Zelfstandig Werkend Kok, Leidinggevende Keuken en Gespecialiseerd Kok.

Enthousiast geworden? Klik op ‘Lees meer’.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
14 maart 2026
Hilversum & Bussum
  • datum
    Zaterdag 14 maart
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur
open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Donderdag 16 oktober
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Dinsdag 25 november
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
  • datum
    Donderdag 26 maart
  • tijd
    tussen 16.00 en 19.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Zaterdag 31 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur

Wat leer je?

  • Voorbereiden van gerechten
  • Ingrediënten klaarzetten en snijden
  • Warenkennis, materialenkennis, technieken
  • Klaarmaken van gerechten onder leiding van een kok
  • Veilig en hygiënisch werken
  • Inventariseren van de keukenvoorraad
  • Algemene vakken als Nederlands, Engels en rekenen

Waar kun je gaan werken?

  • Restaurants
  • Hotels
  • Catering
  • Bedrijfskeukens

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Je wordt opgeleid tot een veelzijdige kok.
  • Je leert het beroep van echte vakmensen en professionals.
  • Kies uit werken en leren (BBL) of school en stage(s) (BOL).
  • Je leert veel in de praktijk en kunt zo snel aan de slag.
  • Met je waardevolle mbo-diploma kun je straks veel kanten op.

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Airport Facility Services
Luchthaven
  • niveau
    2
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    1-1,5 jaar
Opleiding - Jongeren
Gastheer / Gastvrouw
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    2
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Jongeren
Medewerker Fastservice
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    2
  • leerweg
    BOL
  • duur
    1,5 jaar
Opleiding - Jongeren
Medewerker Recreatie, Sport & Toerisme
Toerisme & Hospitality
  • niveau
    2
  • leerweg
    BOL
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Jongeren
Startcollege Medewerker Facilitaire Dienstverlening
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    2
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Jongeren
Uitvoerend Bakker
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    2
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2 jaar

Aanmelden

omschrijving
Locatie
MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
  • Niveau
    2
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    aug. 2025
    jan. 2026
  • Duur
    2 jaar
Locatie
MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
  • Niveau
    2
  • Leerweg
    BOL
  • Startmomenten
    aug. 2025
    jan. 2026
  • Duur
    2 jaar
Locatie
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
  • Niveau
    2
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    aug. 2025
  • Duur
    2 jaar
Locatie
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
  • Niveau
    2
  • Leerweg
    BOL
  • Startmomenten
    aug. 2025
  • Duur
    2 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Kok, 25180