
Opleiding - Jongeren
Kok
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau2
- leerwegBBL/BOL
- duur2 jaar
Hou jij van koken? Vind je het leuk om je fantasie te gebruiken in de keuken? Als professioneel kok weet je alles over allerlei gerechten en technieken. Je kunt goed met mensen omgaan en onder tijdsdruk werken.
Als kok heb je flexibele werktijden. Maar voor jou is dat geen probleem, want jij kunt elke dag aan de slag met je passie: koken. Je zorgt ervoor dat elk gerecht perfect de keuken verlaat, en gasten met een blij gevoel naar huis gaan.
Deze opleiding is ook een mooi opstapje voor de opleidingen Zelfstandig Werkend Kok, Leidinggevende Keuken en Gespecialiseerd Kok.
Enthousiast geworden? Klik op ‘Lees meer’.
Deel deze pagina
Open Dagen
open dag
14 maart 2026
Hilversum & Bussum
- datumZaterdag 14 maart
- tijdtussen 10.00 en 14.00 uur
open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumDonderdag 16 oktober
- tijdtussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumDinsdag 25 november
- tijdtussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
- datumDonderdag 26 maart
- tijdtussen 16.00 en 19.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumZaterdag 31 januari
- tijdtussen 10.00 en 14.00 uur
Wat leer je?
- Voorbereiden van gerechten
- Ingrediënten klaarzetten en snijden
- Warenkennis, materialenkennis, technieken
- Klaarmaken van gerechten onder leiding van een kok
- Veilig en hygiënisch werken
- Inventariseren van de keukenvoorraad
- Algemene vakken als Nederlands, Engels en rekenen
Waar kun je gaan werken?
- Restaurants
- Hotels
- Catering
- Bedrijfskeukens
Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?
- Je wordt opgeleid tot een veelzijdige kok.
- Je leert het beroep van echte vakmensen en professionals.
- Kies uit werken en leren (BBL) of school en stage(s) (BOL).
- Je leert veel in de praktijk en kunt zo snel aan de slag.
- Met je waardevolle mbo-diploma kun je straks veel kanten op.
Leslocaties
Klik op de marker of locatie voor meer informatie
Ook iets voor jou?
Opleiding - Jongeren
Airport Facility Services
Luchthaven
- niveau2
- leerwegBBL/BOL
- duur1-1,5 jaar
Opleiding - Jongeren
Gastheer / Gastvrouw
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau2
- leerwegBBL/BOL
- duur2 jaar
Opleiding - Jongeren
Medewerker Fastservice
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau2
- leerwegBOL
- duur1,5 jaar
Opleiding - Jongeren
Medewerker Recreatie, Sport & Toerisme
Toerisme & Hospitality
- niveau2
- leerwegBOL
- duur2 jaar
Opleiding - Jongeren
Startcollege Medewerker Facilitaire Dienstverlening
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau2
- leerwegBBL/BOL
- duur2 jaar
Opleiding - Jongeren
Uitvoerend Bakker
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau2
- leerwegBBL/BOL
- duur2 jaar
Aanmelden
omschrijving
Locatie
MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
- Niveau2
- LeerwegBBL
- Startmomentenaug. 2025
jan. 2026 - Duur2 jaar
Locatie
MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
- Niveau2
- LeerwegBOL
- Startmomentenaug. 2025
jan. 2026 - Duur2 jaar
Locatie
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
- Niveau2
- LeerwegBBL
- Startmomentenaug. 2025
- Duur2 jaar
Locatie
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
- Niveau2
- LeerwegBOL
- Startmomentenaug. 2025
- Duur2 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Kok, 25180