
Opleiding - Jongeren
Zelfstandig Werkend Kok
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau3
- leerwegBBL/BOL
- duur2-3 jaar
Wil jij van koken je beroep maken? En lijkt het je leuk om andere koks aan te sturen? Dan is de opleiding Zelfstandig Werkend Kok iets voor jou!
Als zelfstandig werkend kok bedenk je zelf menu’s en maak je die klaar. Je kijkt welke ingrediënten besteld moeten worden en geeft deze bestelling door aan je leidinggevende.
Het is natuurlijk belangrijk dat je schoon, veilig en netjes werkt. Daarom leer je tijdens deze opleiding alles over levensmiddelenhygiëne en bedrijfshygiëne.
In de keuken kun je leiding geven aan een leerling-kok (niveau 2). Samen zorgen jullie ervoor dat elk gerecht perfect de keuken verlaat.
Meer weten over deze opleiding? Klik op ‘Lees meer’.
Deel deze pagina
Open Dagen
open dag
14 maart 2026
Hilversum & Bussum
- datumZaterdag 14 maart
- tijdtussen 10.00 en 14.00 uur
open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumDonderdag 16 oktober
- tijdtussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumDinsdag 25 november
- tijdtussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
- datumDonderdag 26 maart
- tijdtussen 16.00 en 19.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumZaterdag 31 januari
- tijdtussen 10.00 en 14.00 uur
Wat leer je?
- Klaarmaken van gerechten
- Beheren van keukenvoorraad
- Zorgen dat de keuken schoon blijft
- Organiseren van de werkzaamheden in de keuken
- Aansturen van andere leerling-koks
- Algemene vakken zoals rekenen, Nederlands en Engels
Waar kun je gaan werken?
- Grote en kleine restaurants
- Hotels
- Horeca-gelegenheden
Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?
- Je leert het beroep van echte vakmensen en professionals.
- Je profiteert van een breed netwerk aan stageplekken en werkgevers.
- Kies voor de combinate BOL/BBL of volledig BBL.
- Je leert veel in de praktijk en kunt zo snel aan de slag.
- Met je waardevolle mbo-diploma kun je straks veel kanten op.
Leslocaties
Klik op de marker of locatie voor meer informatie
Ook iets voor jou?
Opleiding - Jongeren
Allround Hospitality Medewerker
Toerisme & Hospitality
- niveau3
- leerwegBOL
- duur2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Allround Hospitality Medewerker on the Job
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau3
- leerwegBOL
- duur2 jaar
Opleiding - Jongeren
Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau3
- leerwegBBL/BOL
- duur2 jaar
Opleiding - Jongeren
Guest Experience
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau3
- leerwegBBL/BOL
- duur2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Zelfstandig Werkend Bakker
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau3
- leerwegBBL/BOL
- duur3 jaar
Aanmelden
omschrijving
Locatie
MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
- Niveau3
- LeerwegBBL
- Startmomentenaug. 2025
jan. 2026 - Duur2-3 jaar
Locatie
MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
- Niveau3
- LeerwegBOL
- Startmomentenaug. 2025
jan. 2026 - Duur3 jaar
Locatie
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
- Niveau3
- LeerwegBBL
- Startmomentenaug. 2025
- Duur2-3 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Zelfstandig werkend kok, 25182