Naar de inhoudNaar de navigatie
Kok werkt enthousiast aan de afwerking van een bord
Opleiding - Jongeren

Zelfstandig Werkend Kok

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    3
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2-3 jaar

Wil jij van koken je beroep maken? En lijkt het je leuk om andere koks aan te sturen? Dan is de opleiding Zelfstandig Werkend Kok iets voor jou!

Als zelfstandig werkend kok bedenk je zelf menu’s en maak je die klaar. Je kijkt welke ingrediënten besteld moeten worden en geeft deze bestelling door aan je leidinggevende.

Het is natuurlijk belangrijk dat je schoon, veilig en netjes werkt. Daarom leer je tijdens deze opleiding alles over levensmiddelenhygiëne en bedrijfshygiëne.

In de keuken kun je leiding geven aan een leerling-kok (niveau 2). Samen zorgen jullie ervoor dat elk gerecht perfect de keuken verlaat.

Meer weten over deze opleiding? Klik op ‘Lees meer’.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
14 maart 2026
Hilversum & Bussum
  • datum
    Zaterdag 14 maart
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur
open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Donderdag 16 oktober
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Dinsdag 25 november
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
  • datum
    Donderdag 26 maart
  • tijd
    tussen 16.00 en 19.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Zaterdag 31 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur

Wat leer je?

  • Klaarmaken van gerechten
  • Beheren van keukenvoorraad
  • Zorgen dat de keuken schoon blijft
  • Organiseren van de werkzaamheden in de keuken
  • Aansturen van andere leerling-koks
  • Algemene vakken zoals rekenen, Nederlands en Engels

Waar kun je gaan werken?

  • Grote en kleine restaurants
  • Hotels
  • Horeca-gelegenheden

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Je leert het beroep van echte vakmensen en professionals.
  • Je profiteert van een breed netwerk aan stageplekken en werkgevers.
  • Kies voor de combinate BOL/BBL of volledig BBL.
  • Je leert veel in de praktijk en kunt zo snel aan de slag.
  • Met je waardevolle mbo-diploma kun je straks veel kanten op.

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Allround Hospitality Medewerker
Toerisme & Hospitality
  • niveau
    3
  • leerweg
    BOL
  • duur
    2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Allround Hospitality Medewerker on the Job
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    3
  • leerweg
    BOL
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Jongeren
Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    3
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Jongeren
Guest Experience
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    3
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Zelfstandig Werkend Bakker
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    3
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    3 jaar

Aanmelden

omschrijving
Locatie
MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
  • Niveau
    3
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    aug. 2025
    jan. 2026
  • Duur
    2-3 jaar
Locatie
MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
  • Niveau
    3
  • Leerweg
    BOL
  • Startmomenten
    aug. 2025
    jan. 2026
  • Duur
    3 jaar
Locatie
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
  • Niveau
    3
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    aug. 2025
  • Duur
    2-3 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Zelfstandig werkend kok, 25182