
Opleiding - Volwassenen
Masterclass Kerststollen
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau-
- typeCursus
- duur1 dagdeel
Ontdek de kunst van het feestelijk bakken onder leiding van onze gerenommeerde meesterbakker Jeroen Smit. Hij leert je de geheimen van het maken van de perfecte kerststol.
Of je nu een bakliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een unieke feestelijke activiteit, iedereen is welkom!
Je gaat aan de slag met deegbereiding, creatieve vullingstechnieken en het versieren van je eigen kerststol. Meesterbakker Jeroen Smit deelt zijn expertise in deze masterclass en geeft waardevolle tips voor het bereiden van deze geliefde lekkernij.
Meer weten over deze cursus? Klik hieronder op 'Lees meer'.
Deel deze pagina
Open Dagen
Er zijn hier momenteel geen geplande evenementen.
Wat leer je?
- Deegbereiding en kneedtechnieken: maak het perfecte deeg voor kerststollen.
- Vulling en smaak, met ingrediënten als gedroogd fruit, noten en specerijen.
- Vormgeving en vlechten, rijzen en bakken.
- Garnituren en afwerking.
- Opslag en serveren.
- Traditie en geschiedenis: de culturele en historische betekenis van kerststollen.
Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?
- In korte tijd leer je alles wat je moet weten over kerststollen.
- Je krijgt les van een meesterbakker.
- Alles wat je leert kun je meteen in je werk (of ergens anders) gebruiken.
- Blijf bij in je vak of leer juist iets nieuws.
- De cursus is goed te volgen naast je werk.
Leslocaties
Klik op de marker of locatie voor meer informatie
Ook iets voor jou?
Opleiding - Volwassenen
Cursus Banketbakker (Basisvaardigheden)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau-
- typeCursus
- duur10 weken
Opleiding - Volwassenen
Cursus Koken (Gevorderde Vaardigheden Klassiek Koken)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau-
- typeCursus
- duur6 weken
Opleiding - Volwassenen
Medewerker Facilitaire Dienstverlening (EC-O)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau2
- typeDeeltijd
- duur2 jaar
Opleiding - Volwassenen
Plant-based Chef
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau4
- typeDeeltijd
- duur3 jaar
Opleiding - Volwassenen
Vegan Pastry
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau-
- typeCursus
- duur5 weken
Opleiding - Volwassenen
Zuurdesem Cursus
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau-
- typeCursus
- duur4 avonden
Aanmelden
omschrijving
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
- Niveau-
- Leerweg-
- Startmomentennov. 2025
- Duur1 dagdeel