Naar de inhoudNaar de navigatie
Studenten oefenen hun ontvangst- en gastvrijheidsvaardigheden in een hotel
Opleiding - Jongeren

Hotelmanagement / Meewerkend Horeca Ondernemer

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar

Wil je ondernemer worden of leidinggeven in een restaurant of eetcafé? Dan is de opleiding Hotelmanagement / Meewerkend Horeca Ondernemer misschien iets voor jou!

Als horecaondernemer ben je een echte alleskunner. Jij weet precies wat de gasten nodig hebben om met een blij gevoel naar huis te gaan. Je maakt werkroosters, doet bestellingen en maakt afspraken met leveranciers. Daarnaast geef je leiding aan een team, en werk je zelf ook mee als dat nodig is. Met jouw kennis en ervaring weet je hoe je een eigen zaak begint én tot een succes maakt!

Wil je meer weten over deze opleiding? Klik op ‘Lees meer’.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
14 maart 2026
Hilversum & Bussum
  • datum
    Zaterdag 14 maart
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur
open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Donderdag 16 oktober
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Dinsdag 25 november
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
  • datum
    Donderdag 26 maart
  • tijd
    tussen 16.00 en 19.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Zaterdag 31 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur

Wat leer je?

  • Kennis en inzicht in de horeca en horecabedrijven
  • Het ontvangen van gasten
  • Kennis over eten en drinken
  • Koken en bedienen
  • Financieel management, personeelsmanagement en leidinggeven
  • Algemene vakken als Nederlands en Engels en als extra taal Duits

Waar kun je gaan werken?

  • Je eigen horecabedrijf
  • Restaurants
  • Eetcafés
  • (grand) cafés

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Na deze opleiding kun je je eigen horecabedrijf beginnen.
  • Alles wat je leert kun je meteen op stage of werk laten zien.
  • Je leert het beroep van echte vakmensen en professionals.
  • Je maakt een grote kans om snel leidinggevende te worden.
  • Begeleiding nodig tijdens je opleiding? We helpen je!

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Guest Experience Manager
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
International Hotelschool Amsterdam / Manager International Hospitality
Toerisme & Hospitality
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Leidinggevende Bakkerij (Flex-opleiding)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Jongeren
Leidinggevende Keuken
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3-4 jaar
Opleiding - Jongeren
Plant-based Chef
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Sterklas
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    2 jaar

Aanmelden

omschrijving
Locatie
MBO College Centrum
Da Costastraat 60 – 64, Amsterdam
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BOL
  • Startmomenten
    aug. 2025
    jan. 2026
  • Duur
    3 jaar
Locatie
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BOL
  • Startmomenten
    Aanmelden staat uit
  • Duur
    3 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Meewerkend horeca ondernemer, 25185