Naar de inhoudNaar de navigatie
Bakker toont met trots een bakplaat vol verse koekjes
Opleiding - Jongeren

Uitvoerend Bakker

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    2
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2 jaar

Wil jij aan de slag als uitvoerend bakker en de lekkerste broden, taarten en gebakjes leren maken? Dan is dit de opleiding voor jou!

Als uitvoerend bakker werk je meestal in een ambachtelijke brood- of banketbakkerij. Daar maak je heerlijke producten zoals taarten en koek, brood en croissants. Maar je doet ook het fijnere werk, zoals het versieren van taarten.

Je bent creatief en kunt gegeven taken uitvoeren. Vaak zit er bij de werkruimte van een ambachtelijke bakkerij een winkel. Je kunt dus ook contact met klanten hebben.

Meer weten over deze opleiding? Klik op ‘Lees meer’.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Donderdag 16 oktober
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Dinsdag 25 november
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
  • datum
    Donderdag 26 maart
  • tijd
    tussen 16.00 en 19.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Zaterdag 31 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur

Wat leer je?

  • Verschillende bakkerij-producten maken zoals brood, gebak en koek
  • Taart en gebak decoreren
  • Netjes en schoon werken (persoonlijke hygiëne en bedrijfshygiëne)
  • Werken met verschillende soorten ingrediënten
  • Werken met gereedschappen en machines voor het maken van brood en banket

Waar kun je gaan werken?

  • Ambachtelijke bakkerij
  • In je eigen bakkerij

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Je leert alle kneepjes van het vak brood-/banketbakker.
  • Kies uit werken en leren (BBL) of school en stage(s) (BOL).
  • Je leert het beroep van vakmensen en professionals.
  • Alles wat je leert kun je meteen op stage of werk laten zien.
  • Begeleiding nodig tijdens je opleiding? We helpen je!

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Airport Facility Services
Luchthaven
  • niveau
    2
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    1-1,5 jaar
Opleiding - Jongeren
Kok
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    2
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Jongeren
Medewerker Dienstverlening (breed in de praktijk)
Legal, Finance & Business Support
  • niveau
    2
  • leerweg
    BOL
  • duur
    1-2 jaar
Opleiding - Jongeren
Medewerker Facilitaire Dienstverlening
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    2
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    1-2 jaar
Opleiding - Jongeren
Servicemedewerker Facilitair on the Job
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    2
  • leerweg
    BOL
  • duur
    1-2 jaar
Opleiding - Jongeren
Servicemedewerker Fastservice on the Job
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    2
  • leerweg
    BOL
  • duur
    1-2 jaar

Aanmelden

omschrijving
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    2
  • Leerweg
    BOL
  • Startmomenten
    aug. 2025
    jan. 2026
  • Duur
    2 jaar
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    2
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    aug. 2025
    jan. 2026
  • Duur
    2 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Uitvoerend bakker, 25721