Naar de inhoudNaar de navigatie
Student in kokskleding oefent basistechnieken in een professionele horecakeuken
Opleiding - Jongeren

Entree Horeca & Bakkerij

Entree
  • niveau
    1
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    1 jaar

Heb je een vmbo-opleiding gevolgd en geen diploma behaald? Wil je meer leren op het gebied van Horeca & Bakkerij? Dan is deze algemene entree-opleiding voor jou de kans om door te stromen naar een mbo-opleiding op niveau 2 of naar werk.

Daarnaast is er ruimte voor vaktechnische onderdelen, zowel op school als tijdens je stage of werk. Tijdens de opleiding maak je kennis met de drie uitstroomprofielen en kies je later in de opleiding een richting uit.

Wil je meer weten over deze opleiding? Klik dan hieronder op ‘Lees meer’.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Donderdag 16 oktober
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Dinsdag 25 november
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
  • datum
    Donderdag 26 maart
  • tijd
    tussen 16.00 en 19.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Zaterdag 31 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur

Wat leer je?

Bij de opleiding Entree Horeca & Bakkerij kun je kiezen uit de volgende uitstroomprofielen:

  • Entree Horeca (kok, gastheer/-vrouw)
    Tijdens deze opleiding leer je de basis van koken en serveren. Als assistent-kok doe jij het voorbereidende werk in de keuken. Zo leer je fruit wassen, ingrediënten snijden en lekkere broodjes maken. Je staat tijdens je opleiding ook in de bediening of achter de balie.
  • Entree Brood & Banket
    Als assistent help je de bakker bij het maken van brood en banket. Denk bijvoorbeeld aan appeltaarten en gebakjes. Je bereidt het werk voor en werkt de producten af. Je houdt van creatief, hygiënisch en precies werken.

Waar kun je gaan werken?

  • Horecazaken
  • Bakkerijen
  • Bakkersafdeling van een supermarkt of winkel

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Leg de basis voor een toekomst in de horeca of bakkersbranche.
  • Kies uit werken en leren (BBL) of school en stage(s) (BOL).
  • Je leert veel in de praktijk en kunt zo snel aan de slag.
  • Je leert het beroep van echte vakmensen en professionals.
  • Kies het profiel dat het beste bij je past.
  • Kleine groepen met veel persoonlijke aandacht.

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Entree Dienstverlening
Entree
  • niveau
    1
  • leerweg
    BOL
  • duur
    1 jaar
Opleiding - Jongeren
Entree Horeca
Entree
  • niveau
    1
  • leerweg
    BOL
  • duur
    1 jaar
Opleiding - Jongeren
Entree Zorg & Welzijn
Entree
  • niveau
    1
  • leerweg
    BOL
  • duur
    1 jaar
Opleiding - Jongeren
Startcollege Dienstverlening (Entree)
Entree
  • niveau
    1
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    1 jaar
Opleiding - Jongeren
Startcollege Horeca & Voeding (Entree)
Entree
  • niveau
    1
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    1 jaar
Opleiding - Jongeren
Startcollege Logistiek (Entree)
Entree
  • niveau
    1
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    1 jaar

Aanmelden

omschrijving
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    1
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    aug. 2025
    jan. 2026
  • Duur
    1 jaar
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    1
  • Leerweg
    BOL
  • Startmomenten
    aug. 2025
    jan. 2026
  • Duur
    1 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Entree, 23301