
Opleiding - Jongeren
Entree Horeca & Bakkerij
Entree
- niveau1
- leerwegBBL/BOL
- duur1 jaar
Heb je een vmbo-opleiding gevolgd en geen diploma behaald? Wil je meer leren op het gebied van Horeca & Bakkerij? Dan is deze algemene entree-opleiding voor jou de kans om door te stromen naar een mbo-opleiding op niveau 2 of naar werk.
Daarnaast is er ruimte voor vaktechnische onderdelen, zowel op school als tijdens je stage of werk. Tijdens de opleiding maak je kennis met de drie uitstroomprofielen en kies je later in de opleiding een richting uit.
Wil je meer weten over deze opleiding? Klik dan hieronder op ‘Lees meer’.
Deel deze pagina
Open Dagen
open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumDonderdag 16 oktober
- tijdtussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumDinsdag 25 november
- tijdtussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
- datumDonderdag 26 maart
- tijdtussen 16.00 en 19.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumZaterdag 31 januari
- tijdtussen 10.00 en 14.00 uur
Wat leer je?
Bij de opleiding Entree Horeca & Bakkerij kun je kiezen uit de volgende uitstroomprofielen:
- Entree Horeca (kok, gastheer/-vrouw)
Tijdens deze opleiding leer je de basis van koken en serveren. Als assistent-kok doe jij het voorbereidende werk in de keuken. Zo leer je fruit wassen, ingrediënten snijden en lekkere broodjes maken. Je staat tijdens je opleiding ook in de bediening of achter de balie. - Entree Brood & Banket
Als assistent help je de bakker bij het maken van brood en banket. Denk bijvoorbeeld aan appeltaarten en gebakjes. Je bereidt het werk voor en werkt de producten af. Je houdt van creatief, hygiënisch en precies werken.
Waar kun je gaan werken?
- Horecazaken
- Bakkerijen
- Bakkersafdeling van een supermarkt of winkel
Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?
- Leg de basis voor een toekomst in de horeca of bakkersbranche.
- Kies uit werken en leren (BBL) of school en stage(s) (BOL).
- Je leert veel in de praktijk en kunt zo snel aan de slag.
- Je leert het beroep van echte vakmensen en professionals.
- Kies het profiel dat het beste bij je past.
- Kleine groepen met veel persoonlijke aandacht.
Leslocaties
Klik op de marker of locatie voor meer informatie
Ook iets voor jou?
Opleiding - Jongeren
Entree Dienstverlening
Entree
- niveau1
- leerwegBOL
- duur1 jaar
Opleiding - Jongeren
Entree Horeca
Entree
- niveau1
- leerwegBOL
- duur1 jaar
Opleiding - Jongeren
Entree Zorg & Welzijn
Entree
- niveau1
- leerwegBOL
- duur1 jaar
Opleiding - Jongeren
Startcollege Dienstverlening (Entree)
Entree
- niveau1
- leerwegBBL/BOL
- duur1 jaar
Opleiding - Jongeren
Startcollege Horeca & Voeding (Entree)
Entree
- niveau1
- leerwegBBL/BOL
- duur1 jaar
Opleiding - Jongeren
Startcollege Logistiek (Entree)
Entree
- niveau1
- leerwegBBL/BOL
- duur1 jaar
Aanmelden
omschrijving
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
- Niveau1
- LeerwegBBL
- Startmomentenaug. 2025
jan. 2026 - Duur1 jaar
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
- Niveau1
- LeerwegBOL
- Startmomentenaug. 2025
jan. 2026 - Duur1 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Entree, 23301